Ezoteric Portál: Fórumok / Emberfeletti dolgok és képességek / népi gyógymódok

Fórumok

Ezoteric Portál :: Fórumok :: Parajelenségek és hasonlók :: Emberfeletti dolgok és képességek

<< Előző téma | Következő téma >>
népi gyógymódok
Új téma nyitása
Moderátorok: @Costa, @smaragd, @gurucska777, White, Létező
Szerző Üzenet
ionon
k jan 20 2009, 01:27 Idézés
Regisztrált tag #660
Regisztrált: szo aug 09 2008, 05:27
Üzenetek: 216
Akkor imigyen egy r égi el feledet gyógymódot, mondok nektek el két egymástól el különülő forrásból, van tudásom rá. Az első cigány asszonytól tudja a második esetben Erdélyből jött ember, mondta el. Az alapanyaga mind két forrásnak a TRÁGYARAKÁS. Régebben a trágyarakásban volt disznó tehén ló szar, amit oda hordtak össze. A betegnek bekel öltöznie olyan ruhákba, amiket nem fog használni utána többet és helyet kell készíteni a trágyában, ahova befekszik, vagy beül egy székre. Addig kell e helyen lennie, amíg kibírja. Cigány asszony esetében tüdőbeteg embert gyógyult meg így szavahihető ember mondta el nekem. A második esetben, első háborúban az olasz fronton fázott át a bácsi de annyira, hogy amikor haza jött menni sem bírt. Erdélyből jött egy ember ő mesélte nekik hogyan kell tenni a gyógyulása érdekében. Nagy nehezen a bácsika bele egyezett és egy székre ülve a trágyarakáson tartózkodott (az idejére nem emlékszem már meddig volt ott, amíg bírta). Amikor a bácsi ott hagyta a trágyarakást még aznap a testén már elfelejtettem, hogy hol olyan barna váladék jött ki belőle. Aznap már tudott menni ahhoz képest, hogy addig csak keservesen a szobában élt ez neki a minden volt. Szépen lassan de tudott járni. Ha nem hiszed a te dolgod de, nem hazugság, ha hazugságnak hiszed, akkor neked az. Vannak gyűjtéseim rég meghalt személyek, mondták el életükben, hogyan gyógyultak meg ritka módokon a vajákos személyek segedelmével, mert minden faluban voltak ilyenek.

Azért vagyunk, hogy tegyünk végre valamit
Vissza az elejére
ionon
szo jan 24 2009, 01:04 Idézés
Regisztrált tag #660
Vizelet gy ógyító hatásairól sok történet van addig ki,nem hisz a másiknak, míg ki nem próbálja, ha sikere van, akkor már hisz is benne. A vizelettel kapcsolatban sok mindent látatlanban is elhiszek. Ha a szél ki fújta a kezedet és száraz lesz arcoddal is, ezt teszi akkor vizelettel, kell kezelned és jó hatású lesz. Mára nem kell kenőcsőt használnom, no nem a vizelettel kenegetem a kezemet. Bolti de házi szappannal mosom, és avval mosom a ruháimat is, vagyis kézzel kevés ultra-mosóport teszek bele, hogy jobban habozzon. Azt tv nézés közben szépen kimosom a ruhákat szappan márkája régen Flora volt a neve mára Caola házi szappana lett nem reklám de, nagyon jó a kéznek nem szárít, mint a legtöbb szappan.
Valahol olvastam talán a természetgyógyászat magazinban. Ha a fő sugárból reggel magadhoz veszel egy kis üvegcse vizeletet (akkor hatásos, ha legalább három hónapja nem ettél HÚST). A kígyó mérgét is tudod közömbösíteni vagy más ételmérgezéseket, ha oly helyen jársz hol nincs senki csak te magad, és másra nem számíthatsz világnak, vannak ily részei (s nem hinném, hogy elmaradottak lennének, még ha első ránézésre annak tűnnek is).

Vissza az elejére
ionon
h jan 26 2009, 04:05 Idézés
Regisztrált tag #660
Fagy ásra szomszéd nénével történt meg az eset gyermekkorában lefagytak a lábán az újai orvost, hívtak, és az orvos mondta, le kell vágni az újakat, gondolkodjanak, rajta holnap jön. Család nagyon megijedt a faluban volt egy vajákos asszony elmentek hozzá hogy mit tegyenek. Azt mondta nekik, menjenek, vegyenek kámfor kristályt a bagerolos doboz, tetejébe tegyenek disznózsírt, tegyék bele a kámfort és tegyék melegedni a tűzhelyre, ha a szír megolvadt vegyék le a tűzhelyről. A kihűlés után kenjék be a fagyot, részeket úgy is tettek másnap jön az orvos, nézi a lábat, de azon semmi fagyásra utaló dolgot nem látott így maradtak meg a nénének a lába újai.

Vissza az elejére
Leponex
h jan 26 2009, 06:38 Idézés

Regisztrált tag #214
Regisztrált: v okt 28 2007, 08:57
Üzenetek: 39
Szerintem sok n épi gyógymód jó, nekem a megfázásra jó a gyógynövény főzet, ami minden háztartásban lévő fűszerekből áll.Jobb mint azok a gyógyszerek amik csak a tüneteket takarják

Lepo
Vissza az elejére
A rendőr
k jan 27 2009, 10:22 Idézés
Regisztrált tag #671
Regisztrált: cs aug 21 2008, 09:59
Üzenetek: 341
ez igy van, sokan nem haszn álják, mert nincs türelmük kivárni a hatását:)

István
Vissza az elejére
ionon
k jan 27 2009, 02:14 Idézés
Regisztrált tag #660
Égésre
A történet 1960 évek körül történik vagy előtte Bátya helységben ott ahol élek. Néni leforrázta a lábát tészta lével és nagyon fájt neki (eü; katona voltam hát sok dolgot kipróbáltam az égésre de nekem nem vált be egyik sem) a férje éjjel álmában érdekes dolgokat kapott másnap elkészítette az elegyet. Akitől én ezt a történetet tudom ő tanácstitkár volt neki is, segített, mert hő lég befúvó gázolajjal működik berobbant és megégette az arcát. Nálam a hátam éget le, de veszettül volt már előtte is ily mértékű. Mind három esetben az eredmény csodálatos, akitől tudom ezt mára elfelejtettem, hogy ő mit is érzet, amikor bekente az arcát evvel az elegyel de, én tudom hűvöset megszűnt a fájdalmam nem is tűnt fel, hogy fáj, mert hideget éreztem, ahogy bekentem az elegyel. Bácsika az elegyet rá kente a felesége lábára csodálatos lehetett az eredménye, mert az akkori Minisztériumokat sorba bejárta hogy itt van egy szer, ami az égésre jó tegyenek vele valamit (hát azok tettek figyelemre se méltatták). Így került a tanácstitkár hoz a szer és rajta keresztül hozzám és most hozzátok, régen tervezem, hogy elmondja de, eddig csak nevettek rajtam, főleg ha mondtam mily összetevők, alkotják az elegyet. A keverési arányokat, azt tudom, de hogy melyik a jó azt már elfelejtettem 2: 1 szerintem, ha az elegy összeáll, vagyis ha olyan trutyis lesz az, akkor nem jó, mert titkárnál ott volt sokáig, ha jó keverem be, akkor felrázva is nincs az a hatása neki. Vénusz napraforgó olaj az egyik összetevője és az oltott mész, amit tej sűrűségűre kell hígítani (de figyelni kell a mészre, mert mára mész hydráttal csalnak, avval keverik, hogy olcsóbb legyen valakinek)? Újból el fogom készíteni, mint két keverést és az idő majd eldönti melyik a jó vagy a két deci oltott mész, tej sűrűségű és egy deci Vénusz étolaj. Vagy a két deci Vénusz étolaj és az egy deci oltott mész, tej sűrűségű. Csodálatos elegy csak remélni tudom nem pénzéhes emberekhez, kerül, és vám szedői lesznek ezen eleggyel az emberiségnek kik rájuk, vannak szorulva és majd jó pénzeket, fizetnek e szerért nekik.

Vissza az elejére
Leponex
k jan 27 2009, 03:46 Idézés

Regisztrált tag #214
Ha m ár égésről van szó enyhén sós víz és ecet (1literbe 2 evőkanál, manapság izotoniás sóóldat,Salsol...stb na ebbe teszik a fertőtlenítés miatt tesznek bele 7-8 Neomagnol tbl ezt használják égési osztályon.)nagyon szépen gyógyul és hűt is. Vagy nézzük a Digoxint mint gyógyszert gyűszűvirás kivonat...Felfekvésekbe algiátok(alga), avagy a nem igazán híres kékkenőcs amit már nagyon régóta használnak (rézsulfátot tartalmaz). Valeriana mint nyugtató gyógyszerként i vehetjük ami viszont a macskagyökér. És még lehetne sorolni.....

Lepo
Vissza az elejére
ionon
sze jan 28 2009, 08:14 Idézés
Regisztrált tag #660
Érdekes tudjuk, hogy a dízel üzemű autók felelősek sok betegségért mert a levegőbe kerülve (had ne mondjam meg pontosan a porlasztással, van kapcsolatban) a virág polleneket meg köti, és jobban tudnak ártani az egészséges embereknek kik, elfelejtették a BÖJT CSODÁJÁT. Mindenért a virágot teszik bűnössé nem az autókat, ja „a kényelem effektus”. Érdekes az állat a kutya vagy írhatnám más állatokat, böjtölnek, ha betegek és gyógyulnak tőle. Kinek a szervezete tele van mérgekkel, mit tesz böjtölni azt nem szabad újabb mérgeket bevenni lapáttal azt igen és a mókus kerékben, ott van szépen azt a csodára, várhat vagy észre, veszi hogy ő a csoda vagy nem. Mindenre a téli időkben a rossz levegő, amit lélegzünk be a böjt csodákra képes, mert a szervezetből CSAK BÖJTTEL TUDNAK a MÉRGEK KI ÜRÜLNI sikerrel. Hol lesz a virágpor allergia meg a többi, ja böjtölni vétek az állatvilág tudja régen az emberek is tudták de, mára már csak kevesen tudják.

Vissza az elejére
ametiszt
sze jan 28 2009, 09:19 Idézés
Regisztrált tag #786
Regisztrált: sze dec 10 2008, 02:38
Üzenetek: 20
Gyermekkoromban, amikor m ég nem volt ennyi gyógyszer, meg mifene, sem ilyen-olyan antibiotikum, akkor is voltak megfázásos és meghűléses tünetek. A komoly hörghurutot és a torokban letapadt makacs váladékot a legjobban egyetlen egy házi "szer" gyógyította. A zsíros ruha! Be kellett kenni egy tiszta konyharuhát, és azt a testtájékot beborítani vele, ahol a probléma volt. Csak rövid ideig szabad ezt alkalmazni, pl. este bekenni, és reggelig úgy hagyni. Viszont a gyógyulási folyamat szinte azonnal elindul, a zsír azonnal kezdi feloldani a letapadt nyákot, és reggelre semmi sem marad a betegségből. Zúzódásokra is kivállóan alkalmas szintén ez a "zsíros ruha" módszer, hamarabb gyógyulnak kék foltok, egyebek, de nyilt sebre nem alkalmazható. Más. Lányom kezén furcsa, apró kis hólyagocskák voltak, nem szemölcs, nem tudom mi volt, de sok apró pici pötty, lehet, valami alergia. Az orvos krémet írt fel rá, de nem használt, sőt egyre terjedt, ahelyett, hogy elmúlt volna. Éppen nálunk volt egy rokon Erdélyből, aki azt mondta, hogy lóhere virágot szedjünk, főzzük meg teának, és azzal borogassuk, attól elmúlik. Éppen kapóra jött a dolog, mert tele volt az udvar meg az árokpart fehér lóhere virággal, összegyűjtöttünk jó sokat, megmostuk és megfőztük, azzal borogattuk, és láss csodát, tényleg elmúltak a kiütések, azóta sem volt ilyen jellegű probléma. A lándzsás útifű - akár széleslevelű, akár keskeny - a legjobb sebgyógyító, ami létezik, mert ha vágott, vagy horzsolt sebre teszik- persze, előtte jól megmosva a levelet, meg kitisztítva a sebet - pillanatok alatt enyhíti a fájdalmat, és összehúzza a sebet. Ha még jut eszembe valami, akkor leírom!

"Ha pokolra jutsz, legm élyére térj, az már a menny, mert minden körbe ér." W.S.
Vissza az elejére
ionon
p jan 30 2009, 08:22 Idézés
Regisztrált tag #660
L ázcsillapításra a kék lámpa fénye nagyon jó egész éjjel égni szokott minnél kisebb legyen az égő teljesítménye, ne fogyasszon annyit. 39 lázat reggelre jól levitte a láz emelkedő fázisban volt. Fájdalomra is jó. Vagy szín vizet inni és ételeket minden nap más színt fogyasztani energetikai rendszerünknek jó igaz ezt tudjátok mára. Fogfájásra taknyos, ha vagyok én egy szert, használok, ami Kínai gyártmány. Papírdobozban van egy üvegcse, amiben átlátszó folyadék van a doboz színe zöld fehér arany a bal felső sarkában, és ott van egy lógó is két jeges medve, van rajta és egy írás POLAR BEAR BRAND ÉS ESSENTIAL EMBROCATION. Tartalma Menthol Crystals Camphor Eucaliptus. Kedvenc házi szerem szádat úgy elzsibbassza, mint a lidocain mára rá írták belsőleg nem fogyasztható de, lefordíttattam olyan 80 években magyarra és lehet fogyasztani belsőleg is felnőttek napi adagja 4-6 csepp a gyereké a fele adag mindig. Enyhe hasmenést okozhat de, hozzá szokva elmúlik nálam, legalábbis igen. Taknyos vagy bedugultak az orraid oda az orrod alá kell egy cseppet tenni de, ne kézzel, mert vigyázni kell a szemnél és intim részeket, ne fogdossuk vele, nem halsz belé de, a szemre vigyázni kell. Szúnyogcsípésre még fejfájásra is jó hallottam hogy krémmel összekeverve a mellkasra kenve nagyon jó hatása van én a derekamra használtam régebben így krémmel keverve. Netten rá kereshetsz de a Magyarországon lévő doboz kinézete kicsit más és az üvegcséje is.

Vissza az elejére
A rendőr
p jan 30 2009, 02:38 Idézés
Regisztrált tag #671
egysz óval, a kőkorszakban nem ismertek semi difenil acetátot:) és mégis meg értük a 2009 évet:)

István
Vissza az elejére
@gurucska777
p jan 30 2009, 03:57 Idézés
Regisztrált tag #291
Regisztrált: szo nov 24 2007, 02:07
Üzenetek: 789
És lehet, h pont azért értuk meg a 2009 évet, mert akkor még mással gyógyítottak, nem ismerték a mai "csodaszereket", amik a népi gyógymódtól elterelték a figyelmet, mert hiszen, akkor az orvostudomány se plecsnis papírral járt! Mindenki tudottt mindent, amire szuksége volt neki, családjának! És még jó, h ionon kitalálta ezt az oldalt, lehet visszatérni azokhoz a módszerekhez, amik akár még a kőkorszakból is eredhetnek!

gurucska
Vissza az elejére
A rendőr
p jan 30 2009, 04:00 Idézés
Regisztrált tag #671
kő ez nekünk? de még mennyire! :)

István
Vissza az elejére
@gurucska777
p jan 30 2009, 04:36 Idézés
Regisztrált tag #291
Regisztrált: szo nov 24 2007, 02:07
Üzenetek: 789
így van! De még mennyire!

gurucska
Vissza az elejére
A rendőr
szo jan 31 2009, 03:18 Idézés
Regisztrált tag #671
ha nem kő akkor mű kő:)

István
Vissza az elejére
ionon
p febr 06 2009, 10:35 Idézés
Regisztrált tag #660
Kedves ( …) ágyas pálinkának hívják, ha a pálinkába tesznek bármit keleten kígyó fejet vagy gyíkot, mindenféle bogarakat és fűszernövényeket. Így hiszem, hogy a borba is lehet tenni csak jobban össze, kell zúzni, vagyis lereszelni, hogy a hatás hamarabb oldódjék. Az eredeti fokhagyma bor receptjében vízzel készítették, és élesztővel változtattam, rajta ne igyak már élesztős bort és nem bántam meg. Magas vérnyomásra olyan 1 litert mire megiszod napi egy korty nálam, és másoknál használ de, mint minden gyógy készítmény itt is kell szüneteket hagyni. Ittam a tiszta szeszes változatot de, attól farkas étvágyam van ettől, meg nem tudok enni, ha iszom érdekes. Azt hogy a sebed van, és nem gennyesedik arról ne is, beszéljek, mert így van. Időnként, ha dolgozom kemény fizikai munkát olyan erőm, van, nem csodálom, hogy az Olimpián a Kínaiak arattak soknak, mondtam már a hatását, a mit magamon vettem észre, ha fogyasztom de mikor, hisz bárki a másiknak? Sokat beszélek elnézést de, kell mondani. A szeszre érzékeny vagy vízzel, ha hígítod szerintem, elmegy a szesz hatása de, ezt konkrétan nem tudom, csak véleményezem. Más gyógynövényekkel is készítettem igaz azt borban ittam belőle de, öcsém itta meg volt hatása itt is bor forralása közben tettem a növényeket bele. A katáng gyökeret, a gyermekláncfű gyökerét és fokhagymát. Öcsém fején sebek voltak és mire a bor elfogyott a sebek is eltűntek hogy mára visszajöttek majd figyelem. Ebből a borból ittam én is nem ízre, nem tetszet és akkor váltottam gyümölcsök felé, ha fokhagyma bor készítésénél de jól tettem, mert minden gyümölcsnek érdekesebb a hatása olyan extra dolgaik vannak az így készült boroknak alaphatás mindegyiknél meg van. De a görögdinnyénél olyan erős a fokhagyma íz hatása több mint egy év múlva is hogy az, na. A megy borban készült fokhagyma bor a legfinomabb a ringlóban is jó. E háromból készítettem eddig bort, ja és a szőlő az volt az első de azt abba hagytam. Úgy hogy nyugodtam tehetsz kész borba is fokhagymát de, ne Kínait tegyél bele, ha lehet, hanem Magyart Kínainak nem olyan a hatása, mint a magyarnak. Fontos két féle fokhagyma van az őszi és a tavaszi mostanra az őszinek már nem olyan a hatása így javaslom a tavaszit. De abban is van gond, mert egyes termelők ősszel ültetik el hogy nagyobbak legyenek a fejek és így már nem az, ami és ez a tavaszi-őszi fokhagyma a rendes tavaszi fokhagyma nem olyan óriási, mint az őszi, mert márciusban ültetik de vannak így is szép nagy fejek benne. Oda kell figyelni sajnos erre is, ha fokhagymát veszel de, ha termeled, akkor tudod ezeket, ha meg nem most már igen. Érdekes a Kínai hagyma bejött az országba sajnos hoztak vele olyan piros kukacokat, amilyet soha nem láttam szabályosan, zabálja a fokhagymát és érdekesen a hernyók nem egyedül, hanem olyan gombócot alkotva vannak szabályosan teniszlabda nagyságú gömböt, alkottak, sajnos láttam ilyet.

Vissza az elejére
ionon
szo febr 07 2009, 09:40 Idézés
Regisztrált tag #660
A zeolit egyel őre még nem széleskörűen ismert táplálékkiegészítő, pedig hatása és jelentősége alapján sokkal többet érdemelne ez a Magyarországon is régóta forgalmazott és előállított ásvány. Élettani és immunerősítő hatása régóta ismert, szűkebb körben már profi sportolók is használják - akár dopping helyett is...

A zeolitcsoport tagjai víztartalmú alumoszilikátok, melyekben a víztartalom jelentős része reverzibilis és alacsony hőmérsékleten eltávolítható. Az ásványcsoport elnevezése Alex Cronstedt) svéd származású minerológustól ered. Vizsgálatai közben azt tapasztalta, hogy az ásvány hevítésre úgy viselkedik, mintha forrna. A név a görög zein (=forrni) és litosz (=kö) szavak összetételből származik.

Működési elvük, hogy az egyenes láncú molekulákat átengedik, míg az elágazó láncúakat, vagy a "testesebb" molekulákat, mint a benzol nem, tehát egyfajta szűrőként funkcionálnak. A zeolitok szilárdak maradnak mialatt folyadékokat vagy gázokat szívnak fel, mint a petróleum és a hidrogén, és csak akkor eresztik ki az anyagot, ha hevítik, vagy alacsonyabb nyomásnak teszik ki.

A zeolitpor mérgekre gyakorolt erős adszorbciós és abszorbciós hatása, valamint rendkívüli antioxidáns (szabadgyök-eltávolító) képessége erőteljesen méregteleníti a szervezetet, és segít az öngyógyító mechanizmus beindításában. Ennélfogva a zeolit az immunrendszer erősítésében, és a betegségek megelőzésében nagyon hatékony. Ezek összhatásaként nő az élettartam.

A zeolit alapanyagául szolgáló lávakőzet a világ sok országában felellhető, de legtisztább formában Horvátországban, Szlovákiában és Kubában található, de Magyarországon is régóta bányászák Mádon. Innen származik többek között a NEUROSAN néven forgalmazott zeolittartalmú táplálékkiegészítő.
Másolat
Érdekes disznó telepen az állatok erős vizelet szagát eltüntette ha ették a takarmánnyal.

Vissza az elejére
Leponex
sze júl 15 2009, 04:20 Idézés

Regisztrált tag #214
Na ja! Gondoljunk bele hogy a gy ógyszeripar akkor kezdett virágozni amikor 1959-ben levették az orvosi egyetemről a táplálkozás tudományt. Mennyivel kevesebb belgyógyászati esettel lenne kevesebb, ha ezt nem tették volna, és mennyire szegény lenne a gyógyszeripar...?

Lepo
Vissza az elejére
Fekete Magdolna
h júl 19 2010, 01:19 Idézés
Vendég
Hasznos dolgokat olvastam !!!!Üdv.Gurucskának (777)
Vissza az elejére
violet mother
v aug 08 2010, 07:34 Idézés
Regisztrált tag #397
Regisztrált: szo jan 12 2008, 08:00
Üzenetek: 1
Jó volt olvasni ezt a sok hasznos információt.

Hegedűs Ibolya
Vissza az elejére

Gyors válasz:

Új téma nyitása

Ugrás:     Vissza az elejére

Téma átvétele: rss 0.92 Téma átvétele: rss 2.0 Téma átvétele: RDF